Nee tegen koffie en cake

Ruimte voor eigen inbreng is er lang niet geweest in de uitvaartbranche, koffie en cake was de norm en daar hield (bijna) iedereen zich dan ook aan. Gelukkig is die tijd nu veranderd, de uitvaartverzorger van nu zal u helpen om een persoonlijk afscheid te organiseren. Hield hij of zij van bitterballen? Dan serveren we bitterballen! Liever geen koffietafel maar het favoriete bruine café? Het is allemaal mogelijk.

Bijzondere uitvaart

Zoveel mensen, zoveel wensen: Als uitvaartverzorger ervaar je steeds opnieuw hoe uniek elke uitvaart is en hoe mooi het is als je daar aan mag bijdragen. Zoals ook die keer dat een van de eerste opmerkingen was: “We hebben eigenlijk een rare vraag. Ons pap heeft zelf een pipowagen gebouwd, deze is net klaar en nu zouden we het eigenlijk zo fijn vinden als hij daarin zijn laatste rit kan maken, dat zou hij helemaal geweldig vinden”.
“Ons pap was niet zo doorsnee en dat willen we graag terug laten komen in zijn afscheid”.
Dat was het begin van een bijzondere uitvaart. Toon werd opgebaard met zijn cowboylaarzen aan, in zijn Amerikaanse blouse, zo’n zelfde als die zijn jongste kleinzoon droeg tijdens de uitvaart. In zijn eigen pipowagen met een oude  tractor ervoor, maakte hij de rit naar de plek waar het afscheid was.

Pilsje voor de spreker

Geen kerk of aula maar een feestzaal waar ‘hun pap’ wist hoe een pilsje smaakte.
De bloemen op de kist werden vervangen door spullen die karakteristiek waren voor Toon; ze stonden symbool voor zijn leven.
De spreekplek werd een barkruk bij de kist, een flesje bier verving het glaasje water, statafels en onze informele kleding completeerden de ongedwongen sfeer die gewenst was.
De belangstellenden werden actief uitgenodigd om vanaf hun plekje in de zaal te vertellen over een eigen mooie herinnering.
Zijn kleinkinderen speelden aan een tafeltje vlakbij hun opa. Ook vertelden ze  over de snoepjes die hij altijd mee bracht, over de dingen die ze samen gedaan hadden. Met het blazen van bellen stuurden ze hem als het ware nog post.
Het werd een samenzijn in de stijl van zijn leven, waarbij de lach zeker een rol mocht spelen.
Door een haag van mensen, onder luid applaus, vertrok Toon naar zijn laatste bestemming. Zijn kinderen vergezelden hem op de bok van de pipowagen, zijn kleinkinderen op de tractor, denkend aan de belofte dat ze nog een keer met opa op reis zouden mogen…
Het werd zijn laatste reis, niet gepland, wel bijzonder, zoals hij zelf ook bijzonder was.

Deze column is met goedkeuring van de familie geplaatst.

Op onze pagina uitvaartlocaties ziet u wat er allemaal mogelijk is bij u in de buurt voor de uitvaartdienst of ‘koffietafel’. Dit zijn locaties waar wij eerder een uitvaart hebben mogen verzorgen, maar in principe is alles mogelijk. In ieder geval doen wij ons uiterste best om rekening te houden met uw wensen, wat voor locatie of catering u ook kiest.

Kopje koffie?

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden? Kom dan gerust eens bij ons op de koffie.