Eigenschappen:
Over Annora

Bij Annora uitvaartverzorging staat alles in het teken van eervol en persoonlijk afscheid nemen. Een uitvaart regelen is een unieke, vaak ingrijpende gebeurtenis in je leven. Je krijgt maar één keer de kans om goed afscheid te nemen. Wij begrijpen dit en garanderen een tot in de puntjes verzorgde uitvaart. Daarnaast krijg je onze steun voor, tijdens én na de uitvaart.

Bel mij terug
Wij bellen je graag terug als je hier naam en telefoonnummer achterlaat.


  Marsha Laijan

  Uitvaartverzorgster

  Marsha

  “Een eer om u te mogen begeleiden bij een afscheid.”

  “Geboorte en doodgaan zijn de twee belangrijkste momenten in een mensenleven. Ik vind het een voorrecht om mensen te mogen begeleiden in de periode tussen overlijden en uitvaart van een overleden dierbare. In deze periode is de familieband vaak heel hecht en telt alleen het verdriet en het verzorgen van een mooi persoonlijk afscheid. Ik beschouw het als een eer om u daarin bij te staan.”

  Waarom heb je voor een carrière in de uitvaartbranche gekozen?
  Ik heb heel sterk het gevoel gehad dat ik iets wilde betekenen voor de medemens. Vroeger heb ik altijd al vrijwilligerswerk gedaan in de uitvaartbranche en toen ik 15 jaar geleden de uitvaart van mijn oom en tante kort na elkaar heb meegemaakt was ik zo onder de indruk van het proces, dat ik heb besloten er mijn fulltime werk van te maken.

  Waar staat Annora uitvaartverzorging voor?
  De naam betekent eervol. En dat is ook wat we doen, op een eervolle en respectvolle manier uitvaarten begeleiden. Wij halen mensen over de streep om ze er van te overtuigen de laatste momenten persoonlijk en speciaal te maken. Wij werken als team aan het persoonlijke aspect, het menselijke aspect. Dus niet alleen het regelen maar ook het verhaal er omheen. Op een bescheiden manier een mooi afscheid verzorgen. Alles uit het afscheid halen.

  Heb je een uitvaart meegemaakt die veel indruk heeft gemaakt?
  Ze maken eigenlijk altijd indruk. Een uitvaart is niet zomaar een uitvaart, het is altijd iemand die je wegbrengt. Dus of het nou een traditionele uitvaart is of een bijzondere, het maakt op mij altijd indruk.

  Denk je weleens na over je eigen uitvaart?
  Ja, ik vind het wel mooi als er een plek is waar mijn nabestaanden heen zouden kunnen gaan. Ik vind het ook belangrijk dat mijn gezin het mag regelen, ik heb nadrukkelijk vast laten leggen dat het mij niet uit maakt! Ik denk er ook over na dat mijn ouders zouden kunnen gaan, en om die reden maak ik extra foto’s.

  Hoe ga je om met de verdrietige momenten die je meemaakt?
  Heel hard proberen niet mee te huilen. Ik krijg altijd tranen in mijn ogen maar dat is mijn menselijke kant en dat ga ik niet verdringen. Ik geef dan ook bij de nabestaanden aan dat mij iets raakt, zo gaan we er samen mee om. Thuis kan ik het er ook goed over hebben en het daarna loslaten.

  Heb jij een idee bij de uitvaart van de toekomst?
  Ik hoop dat we de goede richting in gaan qua verduurzamen.

  Krijg je weleens verzoeken die afwijken van het standaard?
  Ja heel vaak. Vervoer in een camper, of een afscheidsdienst thuis in plaats van een aula. De uitvaarten die ik verzorg zijn altijd persoonlijk en juist niet vaak de standaard.

  Werken als uitvaartverzorger?

  Kijk of er een vacature openstaat.