Duurzame uitvaart

Greenleave

Steeds meer mensen kiezen voor duurzaamheid in hun leven. Helaas is onbekendheid met de mogelijkheden van een duurzame uitvaart vaak de oorzaak van andere (niet duurzame) keuzes bij crematie of begrafenis. Door tijdsdruk en emoties kiest men dan vaak voor de bekende weg. Maar er zijn tegenwoordig zoveel meer mogelijkheden, die ook beter passen bij jouw duurzame levenswijze.

Tom van den Berg Uitvaartzorg heeft zich daarom aangesloten bij Stichting GreenLeave, een organisatie die staat voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) binnen de uitvaartbranche. Hierdoor kunnen wij op een nog betere manier invulling geven aan een duurzaam afscheid en dragen we samen bij aan een duurzamere wereld.

Annora uitvaartverzorging

Kernprincipes

Duurzaamheid zit niet alleen in de aanschaf van producten maar het gaat vooral ook om de verdere keuzes en afspraken rondom een uitvaart. Wij bewaken het duurzame karakter van een uitvaart door te werken volgens de 5 kernprincipes van GreenLeave:

Goed werkgeverschap
Als duurzame uitvaartondernemer vinden wij goed werkgeverschap met eerlijke arbeidsvoorwaarden belangrijk.

Duurzame inkoop
Bij al onze inkopen weegt duurzaamheid mee als criterium, waarbij producten met een duurzaamheidskenmerk onze voorkeur hebben.

Duurzame producten en diensten bij een uitvaart
De producten en diensten die je kiest rondom de uitvaart, dragen het meeste bij aan een duurzame uitvaart.

Na de uitvaart
Wanneer je kiest voor een grafmonument is de duurzaamste keuze het planten van een plant of boom ter nagedachtenis, een zwerfkei of een houten monument. Er komen momenteel steeds meer duurzame varianten van urnen beschikbaar. Zo zijn er zelfs urnen van plantaardig materiaal. Deze eco-urnen zijn samengesteld uit bijvoorbeeld natuurlijk hars, zout en plantenextracten.