Voor de uitvaart

Een afscheid brengt altijd verdriet met zich mee, wat wij helaas niet kunnen wegnemen. Wel kunnen we je bijstaan bij de verzorging van het afscheid en de uitvaart. Samen verzorgen we dan een mooi, persoonlijk afscheid, waarin we jouw overleden dierbare op gepaste wijze de laatste eer bewijzen.

Als er iemand overlijdt, moet er ondanks de schok en de daarbij behorende emoties in korte tijd veel geregeld worden. Het is goed te weten dat wij, als ervaren uitvaartverzorgers, je hierin kunnen bijstaan. Wij zijn bekend met de lokale mogelijkheden en kunnen namens jou goede afspraken maken met alle betrokken organisaties zoals eventuele parochie, crematorium, horecagelegenheid, bloemist, etc. De wetenschap dat alles rondom het afscheid goed verzorgd wordt, geeft rust en daardoor kan je je focussen op jouw emoties en op de invulling van de afscheidsceremonie.

KRIJG ADVIES
Annora uitvaartverzorging

Cremeren of begraven?

Een van de vragen na het overlijden zal zijn of er wordt gekozen voor cremeren of begraven. Ken je de wens van jouw dierbare of kan jij anders de keuze maken? Mogelijk dat onderstaande argumenten jou kunnen helpen bij het bepalen van je keuze.

Waarom zou je kiezen voor cremeren?

Tegenwoordig kiezen meer mensen voor cremeren dan voor begraven. Redenen daarvoor kunnen zijn:

  • De ceremonie kan naar jouw wens worden vormgegeven en is niet religiegebonden.
  • Het afscheid vindt binnen plaats en wordt niet beïnvloed door het weer.
  • Crematoria hebben vaak goede ruimtes met optimale beeld- en geluidskwaliteit.
  • Een crematie is gemiddeld goedkoper dan een begrafenis.
  • Na een crematie betaal je geen grafkosten, tenzij de urn wordt begraven.
  • Je kan zelf een asbestemming kiezen: bewaren, verstrooien of allebei.
  • Cremeren is een hygiënisch proces.

Waarom zou je kiezen voor begraven?

  • Je hebt het gevoel nog altijd dichtbij jouw dierbare te kunnen zijn.
  • Je familie maakt al gebruik van een familiegraf.
  • Je geeft de voorkeur aan een natuurlijk en geleidelijk afscheid.
Annora uitvaartverzorging

Verzorging

Na het overlijden verzorgen wij jouw dierbare op respectvolle wijze. Vaak keert na deze verzorging weer de ontspannen aanblik terug, die je zo vertrouwd was.

Je bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij deze laatste verzorging. Indien je dat wenst, mag je ons ook hierbij helpen. Het is ook mogelijk dat de laatste verzorging wordt gedaan door een verzorgende van een verzorgingshuis of door de thuiszorg.

Annora uitvaartverzorging

Kennisgeving

Na een overlijden kun je alle betrokkenen informeren met een rouwbrief en/of een advertentie in een dagblad. Dit kun je zo persoonlijk maken als je zelf wilt.

Rouwdrukwerk

Het is best lastig om iets persoonlijks toe te voegen aan een rouwbrief of advertentie. Onze uitvaartverzorgster kan je helpen met heel veel voorbeelden van rouwbrieven, gedachteniskaartjes en dankbetuigingen. Als je iets heel anders wilt, kan dat natuurlijk ook. De meeste mensen verzenden de rouwkaart nog per reguliere post maar je kunt er ook voor kiezen deze per e-mail te versturen.

Rouwadvertentie

Met een rouwadvertentie of een bedankje naderhand in een dag- of weekblad heb je de meeste kans om iedereen te bereiken, die de overleden dierbare kende. Onze uitvaartverzorgster kent de tarieven van de diverse bladen en je zult zien dat de kosten best meevallen, afhankelijk van uw keuze van dag- of weekblad, landelijk of regionaal.

Annora uitvaartverzorging
CONDOLEANCEREGISTER

CONDOLEANCEREGISTER

Laat een boodschap achter

LEES VERDER
GREENLEAVE

GREENLEAVE

Groener dan groen

LEES VERDER
BLOEMEN BESTELLEN

BLOEMEN BESTELLEN

Laat een bloemetje bezorgen

LEES VERDER
KEURMERK UITVAARTZORG

KEURMERK UITVAARTZORG

Hier staan wij voor

LEES VERDER
Annora uitvaartverzorging
Dementie en een uitvaart

Dementie en een uitvaart

3 augustus 2023

Bij familiebezoeken ontmoeten wij ook mensen met dementie in de kring van nabestaanden. De familieleden vinden het vaak lastig om te besluiten of de naaste met dementie mee kan naar de uitvaart en meer van dat soort vragen.

Lees meer
Respect

Respect

3 augustus 2023

Tijdens een weekenddienst krijg ik een telefoontje van een alleraardigste mevrouw. Haar moeder ligt op sterven en zij wil graag informatie over het regelen van de uitvaart.

Lees meer
Recht aan onze moeders

Recht aan onze moeders

3 augustus 2023

Sta je er wel eens bij stil dat bij de geboorte destijds eigenlijk ook je moeder als het ware ‘werd geboren’ in haar nieuwe rol?

Lees meer