Eigenschappen:
Over Annora

Bij Annora uitvaartverzorging staat alles in het teken van eervol en persoonlijk afscheid nemen. Een uitvaart regelen is een unieke, vaak ingrijpende gebeurtenis in je leven. Je krijgt maar één keer de kans om goed afscheid te nemen. Wij begrijpen dit en garanderen een tot in de puntjes verzorgde uitvaart. Daarnaast krijg je onze steun voor, tijdens én na de uitvaart.

Bel mij terug
Wij bellen je graag terug als je hier naam en telefoonnummer achterlaat.


  Tom van den Berg

  Uitvaartverzorger

  Tom van den Berg

  “Als uitvaartverzorger kan ik echt iets voor mensen betekenen.”

  “Ik wilde altijd al graag iets doen, wat er voor mijn gevoel echt toe deed. Ik ben eerst fysiotherapeut geweest en had daarna bijna gekozen voor de opleiding tot piloot. Tot ik in aanraking kwam met het vak van uitvaartverzorger. Toen wist ik het al meteen zeker; dit wil ik doen! Hierin kan ik echt iets voor mensen betekenen.”

   

  Waarom heb je voor een carrière in de uitvaartbranche gekozen?
  Ik wil graag bezig zijn met iets wat er toe doet, écht iets kunnen betekenen voor mensen. Als uitvaartverzorger kom ik op het meest moeilijke moment bij mensen thuis. Dat ik hen kan helpen een passende afscheid te organiseren, maakt dat ik trots ben op mijn werk.

  Waar staat Annora uitvaartverzorging voor?
  Voor betrokkenheid, warmte en een persoonlijke benadering. Met ons hele team willen we er voor de nabestaanden zijn, om er samen voor te zorgen dat hun dierbare een mooie en passend afscheid krijgt.

  Heb je een uitvaart meegemaakt die veel indruk heeft gemaakt?
  Bij iedere uitvaart hoort een verhaal. Het ene verhaal draag je langer met je mee of grijpt je heftiger aan dan het ander. Te jonge mensen, een plotseling overlijden, we maken het allemaal mee en soms komt dat ook bij mij heel hard binnen.

  Denk je weleens na over je eigen uitvaart? 
  Met mijn vrouw praat ik er weleens over. Te vaak komt ik nog tegen dat partners van elkaar niet weten wat de ander nou eigenlijk wilde. Uiteindelijk gaat het mij erom dat het goed is voor degenen die ik achterlaat, dus ik heb niet in detail dingen op papier gezet.

  Hoe ga je om met de verdrietige momenten die je meemaakt?
  Als collega’s weten we hoe aangrijpend ons werk soms kan zijn. We praten daarom veel met elkaar over de dingen die we meemaken. Ook thuis is er altijd een luisterend oor. Praten over deze ervaringen is belangrijk, ik weet dat ik er nooit alleen voor sta.

  Heb jij een idee bij de uitvaart van de toekomst?
  De trend van de laatste 10 jaren zal nog wel even doorgaan. Uitvaarten worden steeds persoonlijker en eigen wensen worden steeds belangrijker. Een mooie ontwikkeling.

  Krijg je weleens verzoeken die afwijken van het standaard?
  De uitdaging is om geen enkele uitvaart als ‘standaard’ te zien. Er is altijd iets wat een overledene typeert of op een positieve manier bijzonder maakt. Als er wensen zijn die afwijken van wat de meeste mensen doen, dan zie ik daar een uitdaging in om deze wensen te realiseren.

  Werken als uitvaartverzorger?

  Kijk of er een vacature openstaat.