Tijdens de uitvaart

Tijdens de uitvaart moet je je geen zorgen hoeven te maken over het verloop van het afscheid. Bij ons kan je er volledig op vertrouwen dat het afscheid verloopt zoals vooraf besproken. Deze wetenschap geeft je rust zodat je je totaal kan richten op de emoties van het afscheid.

Vervoer en begeleiding

Vervoer en begeleiding

Op de dag van de uitvaart zorgen wij ervoor dat jouw overleden dierbare wordt vervoerd. Je kan ervoor kiezen jouw dierbare te vergezellen vanuit huis of uitvaartcentrum naar de afscheidsceremonie. Het is ook mogelijk om nog een kleine omweg te maken, bijvoorbeeld langs het huisadres of een geliefd plekje. Jouw dierbare wordt vervoerd in een rouwauto, die op respectvolle wijze wordt bestuurd door onze ervaren chauffeur. Het gezelschap volgt in eigen auto’s of je kan kiezen voor bijpassende volgauto’s of bijvoorbeeld een uitvaartbus. In deze bus wordt zowel jouw overleden dierbare als uw gezelschap vervoerd, zodat je jouw dierbare van zeer dichtbij begeleidt naar het afscheid. Indien je wens uitgaat naar een totaal andere vorm van vervoer helpen we je daar natuurlijk ook graag bij.

Begeleiding

Je kan ervoor kiezen om zelf je overleden dierbare naar binnen te begeleiden vanuit de rouwauto. Je kan dan samen met andere nabestaanden de kist naar binnen dragen of rollen op een baar. Indien je dit liever niet zelf doet, verzorgen onze medewerkers dit namens jou.

Afscheidsceremonie

Afscheidsceremonie

Bij een kerkelijke afscheidsceremonie is de dienst gevuld met religieuze rituelen, waarbinnen je ook een woordje mag spreken en de muziekvoorkeur mag aangeven. Als je kiest voor een niet kerkelijk afscheid is het aan jou om invulling te geven aan de afscheidsceremonie. Je herinneringen kunnen je op weg helpen bij de invulling van een persoonlijke afscheidsceremonie. Een bijzondere lijfspreuk, een sfeervolle fotopresentatie, een pakkend gedicht maken een uitvaart persoonlijk en gepast.

Ritueelbegeleider

We kunnen je in contact brengen met een ritueelbegeleider, die je kan begeleiden bij de invulling en uitvoering van het afscheid. De begeleider kan ook zelf mooie persoonlijke teksten verzorgen en voordragen en je helpen bij de muziekkeuze. Wij kunnen je helpen bij de keuze van de juiste locaties en zorgen dat alles goed verloopt. Samen zorgen we voor het persoonlijke afscheid dat jouw overleden dierbare eer aandoet.

Muziek

We weten uit ervaring dat muziek een van de belangrijkste elementen van een persoonlijke uitvaart is. Veel mensen vinden het lastig om te kiezen uit de ontelbare muziekstukken en de verschillende uitvoeringen. Onze ritueelbegeleider en wij helpen je graag bij de keuze van passende persoonlijke muziek. Als de voorkeur uitgaat naar livemuziek kunnen we ook daarvoor passende suggesties doen.

Toespraken

Nog een laatste keer de overleden dierbare toespreken. Luisteren naar jeugdherinneringen van een goede vriend. Horen hoe collega’s dachten over jouw dierbare. Een persoonlijk woord tijdens een uitvaart is mooi. Onze uitvaartverzorgster kan je advies geven om je tekst rustig en verstaanbaar uit te spreken. Als je liever toch niet in het openbaar spreekt, nemen we dat graag van je over. Onze ritueel begeleider kan ook de volgorde van sprekers regisseren en hen aankondigen. Samen met jou vullen we het afscheid zo bijzonder en persoonlijk mogelijk in.

Foto of filmreportage

De dag van de uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. Veel nabestaanden vinden het daarom fijn om nog eens in alle rust de uitvaart terug te kijken. Een reportage is ook een mooi document voor mensen die vanwege ziekte, afstand of leeftijd niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Wij helpen je graag aan een vakbekwame fotograaf of cameraman die sfeervolle opnames verzorgt, zonder storend aanwezig te zijn.

Afsluitend samenzijn

Afsluitend samenzijn

Het is vaak de wens om na de uitvaart nog na te praten met de gasten. Dit kan bijvoorbeeld met een kopje koffie in de koffiekamer van het crematorium. Je kan ook kiezen voor een hapje en een drankje in de ontvangstruimte van ons sfeervolle uitvaartcentrum of in het favoriete restaurant, waar je samen zulke mooie herinneringen aan hebt. Alles is mogelijk, op elke locatie die je wenst. Onze uitvaartverzorgster kan je goed adviseren om ook dit samenzijn zo mooi en persoonlijk mogelijk te maken.

Condoleren

Condoleren

Veel mensen vinden het lastig om contact op te nemen na een overlijden. Je kunt het hen gemakkelijker maken door je wensen met betrekking tot rouwbezoek en condoleren te vermelden op de rouwkaart. Je kan op onze website ook kosteloos een online condoleanceregister openen, waar belangstellenden hun deelneming kunnen betuigen.